06 July 2013

Sing Me Soft Kitty

Rindunya perasaan berjalan kaki ke jalan besar dan tahan teksi untuk masuk ke rumah nak ambil bagasi di pintu imarah.
Rindunya suasana beratur nak boarding flight lepas dah check in.
Rindunya nak duduk tunggu di cafetaria untuk tengok pemandangan di luar sambil minum overpriced (and oversweet) fresh juice.
Rindunya perasaan berdebar tunggu siapa seatmate sambil berdoa s/he doesn't have BO.
Rindunya nak makan in-flight meals (even tak sedap).
Rindu nak dengar pengumuman "Ladies & gentlemen we have safely arrived in Kuala Lumpur. The temperature outside is 28'c. Local time is 5.20pm."
Rindu nak tunggu di belt sambil menyumpah nyumpah dalam hati kenapa beg kita tak keluar keluar lagi walhal paling first sampai tempat tu.
Rindu nak keluar dari arrival hall just to find those faces that I haven't seen for so long.
Rindu nak membebel non stop sepanjang perjalanan KLIA-Melaka until my parents will say "Haih boleh senyap tak sekejap? Ni simpan stok sepanjang flight apa"

Ergh. Camni yang kau semangat fikir semalam nak stay Mesir waktu study leave? Cit poooorah. Willpower macam overcooked pasta betei. Lembik!

Now allow me to go curl up in my bed and be a pathetic living thing.

2 Comment(s):

  1. Soft kitty,
    Warm kitty,
    Little ball of fur,
    Happy kitty,
    Sleepy kitty,
    Purr purr purr.

    ReplyDelete

 
Powered by Blogger.